Водач премина на чисто червено на светофар в Пловдив. Шофьорът камикадзе е бил хванат в крачка от читатели на TrafficNews. Автомобилът е преминал на червено на светофара на ул. „Никола Войновски“, намираща се точно срещу Малкия гигант.

Читателят ни разказа, че е спрял в дясна лента на кръстовището, когато вляво от него и в насрещната посока на движение навлиза червен автомобил от марката „Тойота” с регистрационен номер „РВ 8392 НМ”, който въпреки забранителния сигнал е преминал на чисто червено.

Видеорегистратор, монтиран в автомобилът на нашия читател, е успял да заснеме нарушението на шофьора, случило се на 4 август.

"Крайно време е тези неадекватни прояви на шофьорите да престанат. За щастие няма пострадали, но такъв тип водачи трябва да се замислят, когато рискуват освен своя собствен, но и живота на останалите участници в движението", коментира пловдивчанинът.

За подобно нарушение от страна на шофьорите, които преминават на червен светофар, закона предвижда - 100 лева глоба и 10 контролни точки. При повторно нарушение глобата е 200 лева и книжката се взима за месец.