Пространството пред ректората на Пловдински университет се превърна в паркинг. Месец преди официалният старт на новата академична година, стотици студенти дойдоха за поправителни сесии, а други да подадат документи за записване.

Това се отрази сериозно върху казуса с паркирането. Улиците в близост до ВУЗ-а се оказаха тесни за желаещите да спрат возилата си. Градинки , тротоари и тревни площи се превръщат в парко места, пише читател на TrafficNews.bg.

Заради липса на пространство за спиране посетител си реши кардинално проблема с паркирането, като остави колата си точно пред входа на историческата сграда, където е оформено малко пешеходно площадче с алеи.

„На където и да се обърнеш виждаш нарушители. В стремежа си да спестят 2,4 или 6 лева, шофьорите превземат тротоари и градинки. Нито може да мине инвалид, нито майка с количка. Върхът на наглостта бе начинът на паркиране на бял филксваген. Още малко и в самата аула ще влезе”, пише читателят ни.

В близост стойка за велосипеди е превърната в мото паркинг.

Общинска охрана неуморно глобява шофьорите паркирали в тази част на улицата, но това не секва мераклиите. Опитите за заобикаляне на синя зона обикновено завършват с 50 лева глоба.