Търговец си присвои част от тротоар в центъра на Пловдив. Преди няколко месеца до градинката на игрището на улица „Капитан Райчо” 87 се появили две будки за царевица и пуканки. Абсурдът в случая е, че двата обекта са на самия тротоар, а за пешеходците място няма. За проблема сигнализира читател на TrafficNews.bg, който разказва, че освен двата павилиона въпросният търговец паркира и автомобила си точно пред тях така, че да не може друг да спре пред обектите му.

„Автомобилът стои така от седмици и изобщо не е местен. Така тротоарът е напълно запушен и преминаването е невъзможно. Майките с количките не могат да минават и се налага да заобикалят през улицата, която е и блокирана от колите му. Гаранция, че не плаща тротоарно право и сергиите са напълно незаконни. Какво ще стане ако всеки започне да си изхвърля по тротоарите ненужните вещи и запушва пешеходните зони? Собственикът е предупреждавам многократно за сергиите, но не взема никакви мерки”, възмущава се нашият читател.

Свързахме се и с Общинския инспекторат в Пловдив. След направена проверка се оказа, че обектите наистина са разположени без разрешително и е издадено предписание за премахване на павилионите. Оказа се, че собственикът е в чужбина, но негов близък ще съдейства с премахването на обектите в понеделник.