Плюшена кравичка в колет до Съдебната палата вдигна на крак сапьорите на МВР днес. Пратката е оставена на служебния вход на прокуратурата на ул . "Алабин " в късния следобед. Когато служител на охраната минал с нея през скенера, устройството изпищяло. Скенерът показал рискови елементи в колета. Служителите веднага се обадили в МВР.

Сигналът за съмнителната пратка в храма на Темида задействала антитерористите, които пристигнали за минути и започнали работа по колета. Още преди да бъде отворен съмнителният пакет, в медиите изтече информация за него. Според слуховете вътре имало зловеща кукла, която е омотана в кабели и дори щепсели, а получател е главният прокурор Сотир Цацаров.

Рискът от реакцията на скенера допълнително нажежил обстановката. Стресът обаче останал само в интернет пространството, пише 24 часа. Служителите на съдебната охрана действали спокойно и професионално. Десетина минути продължила проверката на сапьорите по съмнителния пакет ,който ако бил бомба би направил на парчета дори гордите лъвове от метал на входа на Съдебната палата.

Вместо бомба обаче сапьорите извадили сладка плюшена кравичка. Нямало кабели е щепсели. Нито взрив. Скенерът вероятно е реагирал на съдържанието в колета, защото играчката била модерна и пеела. За да може да издава звуци и да се движи обаче са й нужни както батерии, така и малки кабелчета, които да отведат слабия ток до механизмите за движение и звуци.

Оказало се, че колетът не е за главния прокурор. Служителка от администрацията поръчала онлайн играчката. Доставили я на работното й място, където обаче не може да се стигне лесно до кабинетите. Така драмата се оказала напразна.