Стари навици, стар герой, стари туби от минерална вода и едно и също паркомясто около което се върти всичко.

Помните ли господина, живеещ на улица „Доспат” номер 8 в центъра на Пловдив, срещу който всички съседи негодуват и който многократно е санкциониран заради поставянето на грозни туби със съмнителна течност пред дома му? Е, той отново е тук демонстрирайки, че старите навици трудно се изкореняват.

В центъра на Пловдив: Паркоместата са "резерве", пазят ги тубиПаркирането е забранено, алармират местните

От снимки изпратени ни от наш читател се вижда, че паважът пред дома на въпросния господин отново е „резервиран” за неговия автомобил с поставени туби с жълта течност, играейки ролята на скоби за паркиране. И ако автомобилът е личен, то мястото е общинско.

И освен, че подобна практика е изключително дразнеща за останалите собственици на автомобили, подобна практика е и в нарушение на разпоредбите на Общината.

Според наредбата за организацията на движението и паркирането на територията на Община Пловдив „Не се допуска нерегламентирано поставяне и/или разполагане върху общинска територия на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети и др. подобни, които затрудняват и/или възпрепятстват видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на моторните превозни средства, както и движението на пешеходците“.

Паркомястото продължава да е резерве! А бутилката играе ролята на скобаВ центъра на Пловдив си „заплюваш" парко място с минерална вода

Редно е да се отбележи, че именно заради подобни случаи е въведена опцията за закупуване на абонамент, както примерно са направили други, стопанисващи имот на същата улица.

Проблемите с липсата на паркоместа и все по-разрастващият се автопарк на града, далеч не са в обсега само на този човек. Но докато някои се опитват да бъдат коректни към другите, все още се намират хора, които не намират за необходимо да поставят себе си наравно с останалите и да използват стари методи за погазване на закона. А законът е за всички, улицата също.

Непукизъм - висша форма: Глоби не спират пловдивчанин да си пази паркомясто с тубиСъседи са пробвали почти всичко, за да се справят с него, но усилията им се оказват безрезултатни