В продължение на години един пловдивчанин използва старомоден метод за резервиране на паркомясто. Господинът от улица "Доспат" вече е ставал герой на наша статия, тъй като навярно е решил да си спести разходите за абонамент към общината. Но вместо да се причисли към всички останали, които разчитат на късмет и търпение, когато търсят свободни места, този хитрец оставя туби върху паважа.

Съседи многократно са се опитвали да разговарят с него с нормален тон, да му правят забележки, дори да махат тубите в знак на несъгласие с неговия метод за „резервиране“ на паркомястото пред дома. Той обаче не откликнал на нито един опитите им и отново слагал бутилки отпред. Те прибягнали дори до жалба, но дори съставеният от Общинска полиция акт не се оказал дългосрочно решение.

Припомняме, че въпросните са се обръщали и няколко пъти към TrafficNews, но дори изобличителни статии, не свършили работа.

Този човек не разбира от дума. Когато му правим забележка, той се държи агресивно. Не дава да се паркира пред дома му и това е. Това не е купено от него място, а общинско и всеки може да си спира там. Правел това, защото няма къде да спре и му спирали пред вратата“, коментират пред TrafficNews съседи на хитреца.

Но освен, че е изключително дразнеща за останалите водачи на автомобили, подобна практика е в нарушение на разпоредбите на Общината.

Не се допуска нерегламентирано поставяне и/или разполагане върху общинска територия на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети и др. подобни, които затрудняват и/или възпрепятстват видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на моторните превозни средства, както и движението на пешеходците“, гласи т.4, чл.3 от Наредбата за организацията на движението и паркирането на територията на община Пловдив.

Редно е да се отбележи, че именно заради подобни случаи е въведена опцията за закупуване на абонамент. Проблемите с липсата на паркоместа и все по-разрастващият се брой автомобили в градската среда, далеч не са в обсега само на този човек. Но докато някои се опитват да процедират чрез коректно отношение към другите, все още се намират хора, които не намират за необходимо да поставят себе си наравно с останалите.

В центъра на Пловдив: Паркоместата са „резерве", пазят ги тубиПаркирането е забранено, алармират местните