Полицаи се оказаха заложници на семейна драма в пловдивското село Скутаре, продължила близо 3 месеца. 47-годишен мъж обвини униформени в побой, след сигнал за кражба от страна на съпругата му. Служителите на реда са се намесили в историята, след като Илия Йорданов взел дамската чанта на половинката си.

Цялата история започнала преди 3 месеца, когато съпругата на Йорданов го напуска. Според 47-годишния тя не го е обичала и дори я подозирал в изневяра. Иванка Славчева се прибрала в родното си село Калековец, но до 13 юли Илия всекидневно я молил да се прибере.

Не веднъж я е търсил на работното й място – земеделските ниви до Скутаре, с уговорките, че ще й прости всичко.

Така и на 13 юли, когато Йорданов отново е на къра да търси Ваня.

„Отидох да си прибера жената, тъй като исках тя да дойде с мен в болницата, както всеки път. Умолявах я, да се прибере, да ми стегне багажа и да ме придружи. Тя се съгласи, каза да я чакам вкъщи да приключи работа на полето. Даде ми чантата си, защото е тежка и не може да я носи”, започва разказа си Йорданов. Той е категоричен, че съпругата му доброволно му е дала личните си вещи.

Версията на Ваня обаче е коренно различна. Тя е подала сигнал до РУП в Труд, че бившият й мъж я е обрал. Жената е пристигнала в районното, където се е оплакала и е потърсила съдействие от униформените. Служителите на районното веднага се поели сигнала, тръгвайки към Скутаре.

 „След 1 час пред дома ми се появи патрулка. На задната седалка бе Ваня. Униформени свалиха съпругата ми и й показаха чантата. Тя си я позна, провери вещите си, че не липсва нищо, взе я и отново се качи в колата”, продължи Илия Йорданов.

Мъжът разказа още, че двамата униформени са били непознати за него. Те го помолили да влезе в къщата, за да поговорят.

„Сестра ми и снаха ми бяха с мен. На двете им бе наредено да излязат на улицата. Мен ме вкараха в къщата, заключиха вратата, сложиха си маски и ръкавици и започна боят. Сестра ми и снаха ми са чули, че викам. Опитали са да ми помогнат, блъскали са по вратата и прозореца”, допълва Илия, казвайки още, че близките му са повикали линейка, с която е откаран в болница.

 

Ден по-късно Илия Йорданов си е извадил медицинско и се е обърнал към адвокат. Заедно в петък са подали жалби до Окръжна прокуратура, Вътрешна сигурност и до Министерството на Вътрешните работи.

Като свидетели са били посочени сестрата и снахата на Илия. Пред наш репортер последната разказа, че заедно със свекърва си работят в една и съща ферма.

„Бяхме с Ваня на къра. Дойде Илия, говориха и свекърва ми му даде чантата си. Татко я сложи на гърба си и тръгна. След 30 минути аз се прибрах. Час, след това, свекърва ми се върна с полиция. С очите си видях как бият Илия Йорданов, аз бях на прозореца и удрях по стъклото да спрат”, каза Мария Йорданова. Снахата на Илия бе категорична, че кражба не е имало.

Илия Йорданов е криминално проявен. В момента той е в изпитателен срок, след като преди 2 години е бил подведен под отговорност за обсебване на автомобил.

 

„След побоя пак дойдоха двама служители на МВР. Единият ни е квартален, а другия е от Калековец. Казаха ми да си мълча, защото ще имам неприятности. Щели да ми подхвърлят дрога вкъщи и после да ме обвинят, че съм дилър”, завърши историята си Йорданов.

Сигнал за полицейско насилия в ОД на МВР не е подаван до днес. TrafficNews потърси за коментар областната дирекция на полицията. По данни на МВР действително на 13 юли е бил подаден сигнал за кражба от Иванка Славчева, както и такъв за тормоз. Това не е първия сигнал срещу Илия Йорданов. Районното управление в Труд работи и по сигнал от 25 юни, при който Славчева се е оплакала от тормоз. В обясненията си е заявила, че бившият й съпруг я притеснява на работното й място, заплашвайки я да се прибере. Тя не е желаела повече да съжителства с Йорданов, тъй като последния системно злоупотребява с алкохол, не работи и се възползва от нейните финансови доходи.

„На жената са й разяснени правата й за защита от домашно насилие. След приключване на проверката на двата сигнала, преписките ще бъдат предадени на прокуратурата по компетенция”, съобщиха от ОД МВР – Пловдив.

Медията ни се свърза и с работодателите на Иванка Славчева, които заявиха, че на 13 юли действително е имало скандал на полето, както и че жената се е оплакала за кражба на чантата й. Управата на стопанството отказаха да коментират подробности около инцидента, тъй като тече разследване по случая.

Медията ни не успя да се свърже за коментар и със самата Иванка, тъй като роднините й отказват да предоставят неин контакт.