Кученце бере душа във ветеринарна клиника в Пловдив, след като е било нападнато и разкъсано от друго куче край Пловдив. Инцидентът е станал в сряда, в село Калояново, научи наш репортер.

Стопаните на малкото куче имат два имота, един срещу друг. Често животното само е отваряло входната врата, минавало е през улицата и е влизало в другия двор. Така и преди ден. За нещастие обаче, докато малкото животно минава по улицата, ротвайлер го напада и започва да го души.

От предоставени до TrafficNews.bg записи от камери се вижда, как без да бъде провокирано, голямото куче се нахвърля и започва да стиска крайниците на животното със зъби. От кадри се виждат още, че пострадалото куче е разкъсано, а стопаните на ротвайлера си тръгват безпардонно от местопроизшествието.

Агресивното четириного е било на повод, но не и с намордник.

„Кученцето е разкъсано, в момента е в тежко състояние в пловдивска ветеринарна клиника. Шокиращо в случая е, че стопаните на ротвайлера най-спокойно си тръгват. Освен това ясно се вижда от кадрите, че само мъжът взима отношение, дърпайки кучето за повода”, коментира адвокат Росен Димитров, който представлява стопаните на пострадалото куче.

Животинчето е намерено малко по-късно от собствениците, полумъртво и с тежка травма. Хората веднага са потеглили към клиника, където е направена операция на кучето. Предстоят още такива.

Адвокат Росен Димитров е подготвил жалба, която ще бъде депозирана до прокуратурата.