Неизвестен млад мъж е откраднал от софийска аптека кутия с парични помощи, събирани за лечението на 15-годишно момиче. Преди месеци Саня спешно се нуждае от трансплантация - след повече от две години на хемодиализа момичето получава нов бъбрек. Това се случва с помощта на  дарителска кампания, която събира средства за успешна операция в Турция. Сега обаче са нужни скъпи лекарства за терапията и парите се събират в кутия в аптека в столицата.

Преди дни камери за видеонаблюдение запечатват как кутията с парите за болното момиче изчезва за 20 секунди - мъж с шапка с козирка и тъмни дрехи я задига.

"Към 9,30 сутринта е влязло едно момче, попитало е нещо и е понечило да излезе, едното от момичетата решава, че той си тръгва, и се прибира вътре, където са подреждали стоката", разказа управителката на аптеката. След като вижда, че фармацевтките не излизат, крадецът бързо взема кутията и изчезва. "Потресена съм, на кутията имаше снимка на болното дете", добави управителката през Нова тв.

Майката на Саня - Славейка, казва, че този човек няма сърце. Но въпреки всичко продължава да вярва в доброто. За това й помага управителката на аптеката. "Тя не искаше да споделям, но ми възстанови сумата, а никой не знаеше какво има вътре", сподели развълнуваната майка. От аптеката са потърсили съдействие от полицията.

Саня продължава лечението си и продължава да вярва, че ще сбъдне мечтите си.