Оживени пловдивски булеварди и малки улички угаснаха. Ако не беше сиянието на снега, който не спира да вали под тепетата и в този час, те щяха да бъдат в пълен мрак. Без осветление са бул. "Мария-Луиза", ул. "Гладстон" и ул. "Огоста", видя репортер на Trafficnews.bg. За мрака на бул. "Хаджи Димитър" ни сигнализира наша читателка. Друга пловдивчанка се оплака, че и в ЖР "Тракия" от час и половина няма ток.

"Искам да изкажа своето възмущение. Живея на оживен булевард, не знам управниците в този град колко ги е изненадал снегът (все пак е зима), но за 20 часа един снегорин не съм видяла. Сега за капак е и тъмница, явно и оттам се пести. Срамота - 21-ви век сме... Ето и снимки - не могат да се направят качествено, защото е ТЪМНО", ни написа пловдивчанка.

Не знаем причината за настаналия мрак, но едва ли е авария, ако съдим по доста обширната география на тъмнината. Не ни се иска да си мислим, че става дума за някакъв режим на тока, въпреки че и такива мисли ни минават през главата. Припомняме, че днес енергийният министър в оставка Теменужка Петкова заяви, че са предприети всички действия и се работи за това "да не се стигне до режим тока”. Вчера пък стана ясно, че страната ни е поискала ток от съседна Румъния заради рекордното потребление през последните дни, но помощта е била отказана.

Слава богу, че Пловдив е облечен в снежнобяла пелена, която разпръсква тъмното и осветява пътя ни. Ето още една причина да не сме толкова недоволни от снега. А той продължава да се сипе...