Пловдивчани са обръгнали и не се стряскат току-така по улиците. Каквото и да се случи. А се случват доста... нетрадиционни неща. Като например това, което днес спретна един опел "Астра" в квартал Смирненски. 

"Карам си аз по бул. "Христо Ботев" в това хапещо, но така слънчево приятно време и не щеш ли, от надлеза, който по принцип използваме, за да се включим към квартал Смирненски, опа... кола слиза от него в насрещното". Така живописно описа случката наш читател, който заедно с още поне дузина шофьори са видели как опелът се е включил в движението по булеварда към Централна гара, без изобщо да му пука.

Остава загадка като как точно въпросният опел е стигнал дотам. Можем само да предполагаме колко коси са настръхнали и колко пловдивчани са били стресирани от безумството на този шофьор. На когото впрочем ще напомним една от точките в новия ценоразпис на нарушенията на пътя, който влезе в сила от 21 януари:

"Каране в насрещното по автомагистрала и скоростен път - без книжка за срок от три месеца и глоба 1000 лв. При повторно нарушение - половин години без книжка и глоба 4000 лева.