Трети ден пловдивчани, живеещи около хлебозавода в Тракия са без вода. Това сигнализираха гневни читатели на TrafficNews.bg.

Жителите на района се оплакват, че не могат да се изкъпят, да сготвят, да не говорим за ползването на тоалетна. Те са принудени да купуват туби с минерална вода, за да пълнят тоалетните казанчета и за да се мият.

„Мишките се задръстиха от мръсотия! Това е недопустимо спрямо всички потребители. Възмутена съм и изключително разочарована от всичко,което се случва в едно правова и уж демократична държава. Ще ни плати ли някой нервите и психическите травми, които нанасят всички монополисти в тази държава на моето семейство и всички семейства в района?”, пише до редакцията ни пловдивчанка.

Причината за липса на вода е авария, която е обхванала района около блок 152, блок 155 и блок 156. От ВиК дружеството съобщават, че в момента се работи по отстраняване на аварията. В сайта на дружеството е обявено, че водата ще бъде пусната около 16 часа.

През октомври миналата година  районът се превърна в река след голяма авария на водопровод. Водата по улиците около бившия хлебозавод достигаха до броните на автомобилите и заля тротоари.