Пловдивчанка направи обратен завой от средна лента в Пловдив. За абсурдната ситуация сигнализираха читатели на TrafficNews, чийто видеорегистратор е успял да заснеме нарушението на водачката.

Шофьорката е изчаквала на червено на светофара на бул. „Христо Ботев” в посока Централна гара  в средна лента, която е за наляво и направо, а когато светофарът е светнал зелено е тръгнала и вместо да продължи напред и завила наляво, правейки обратен завой.

По този начин тя е засякла пътя на автомобилите, които са били престроени в най-лява лента и е извършила нарушение, създавайки предпоставка за пътен инцидент. За щастие шофьорите са успели да реагират и не са се сблъскали с автомобила.

„Това несъобразяване с останалите участници в движението е кошмарно. На такива шофьори трябва да им се отнемат книжките, защото са опасни както за себе си, така и за околните. Регистрационният номер на автомобила беше РВ 4501 РТ. Надявам се жената да се познае и да осъзнае, че не трябва да прави повече така”, коментират читателите ни.

Видео: