Семейство от Пловдив се свърза с медията ни, за да разкаже за перипетиите, през които е преминало на почивка в Лозенец. Въпреки добрата локация, хората са останали изключително разочаровани от отношението и условията, които са им били представени на място от собствениците на караваните. Добавят, че са били трима възрастни и едно дете, като четвърти възрастен се е присъединил в тяхната компания за последните два дни от почивката.

„Намерихме във Фейсбук страницата на „Каравани под наем Лозенец” , където видяхме изключително уютна обстановка и добри цени за това време на сезона. Всичко е така, както се вижда и в техните снимки и клипове - красиво, подредено, не липсват удобства като баня, тоалетна, кухня. Дотук добре, но още с пристигането ни започват абсурдите. Още от момента на нашето настаняване, домакините не спираха да ни притесняват, да идват при нас в караваната за щяло и нещяло, буквално ни следяха какво правим и идваха да ни дават акъл”, споделят пловдивчани.

Твърдят, че собственикът и неговата жена са си позволявали да ходят до вратата им по всяко време, без да се съобразяват дали не се преобличат, ядат и прочие.

„Когато отидохме, бяха заети само 2 каравани от 5 или 6 общо, като привечер бяхме пуснали телевизора и лека музика, която не пречеше на никой. Уви, домакинът каза, че дори и тихата музика му пречи да си гледа мача. Той и жена му живеят в една от караваните, за нещастие точно до нас. Оттам, не може музика, не може да се говори на нормален или малко по-висок тон, не може да се гледа дори мач малко по-силно и то при празни каравани. В двора си те разполагат с басейн, който не се почиства с нужните препарати и не бе особено чист”, коментират още те.

Споделят, че собствениците на караваните са били изключително неприветливи и се държали като надзиратели в затвор. Дори в една от вечерите, са дошли да изгасят лампата на тоалетната, която умишлено е била оставена светната, защото са влизали в нея един след друг. 

„Кухнята, която се ползваше от нас и от тях, разполагаше с всичко нужно, но всеки път когато някой отиваше да приготвя нещо, жената веднага идваше да се меси. Денонощно обикаляха около караваните, които не нацяло разполагаха със завеси, които да пазят личното пространство. Ден преди тръгването, става ясно, че въпреки уговорката ми по телефон преди месеци със собственика, цената, която заплатихме още на първия ден не включва четвъртия възрастен, както всъщност бе договорено. В крайна сметка доплатихме нужното за неговите две нощувки след като жената каза "Ами аз си мислех, че броите кучето за петия човек." Моля? Отвърнах и, че никой адекватен човек не би броил кучето към бройката възрастни. Тя въпреки това настоя, че според нея ние броим кучето за петия човек”, възмущават се още пловдивчаните.

Разказват, че са заплатили капаро още през април, а остатъкът от сумата са заплатили на място - 50% от общата сума. Срещу това заплащане обаче не им е бил даден никакъв документ. В същия този ден, е поискала документ за плащането им, който са чакали 6 дни, но така и не получават.

„В този момент, жената направо започна да заеква, да се обяснява, че нямало как, защо ни бил нужен, дали сме фирма, изпадна в абсолютна паника, в крайна сметка каза, че може да ни даде "документ". Пет минути по-късно дойде и ми даде книжка за регистриране на гости и ми каза да си напишем данните всички, които имаме лични карти. Това се случва на предпоследния ден и то след моята молба за документ, подчертавам. Свършихме и нейната работа, написахме си данните, за да ни регистрират и на следващата сутрин получих документът от снимката. Какво е това? Така погледнат този документ носи стойността на тоалетна хартия. Пълен, тотален абсурд. Малко преди да тръгнем, използвахме един обезмаслител, който стоеше в кухничката, за да почистим нещо, което бяхме изцапали и още когато баща ми го взима, от съседната каравана се крещи "Този препарат не е ваш". Все едно искаме да го откраднем. Тотално без обноски, абсурдно невъзпитани”, споделят още пловдивчани.

Пловдивчаните заявяват, че въпросните хора трябва да преосмислят поведението си с хората, които им се доверяват, ако искат да бъдат посещавани изобщо. По думите им единствения вариант, при който бихте останали доволни от посещението там, ще е ако сте възрастни хора, които обичат обстановката на санаториумите.