Станалите национално популярни с недоволството си от транспорта в населените им места хора от Владая и Княжево отново изригнаха. Сега срещу поредния шофьор с лошо отношение към пътниците. От Инициативен комитет за подобряване на обществения транспорт ни изпратиха видео, изводите от които можете да си направите сами.  

Ето какво ни разказа Васил Николов - председател на Инициативния комитет за подобряване на обществения транспорт във Владая и Княжево:

"Автобус 59 трябваше да тръгне от автостанция Княжево в 8,52 часа, навън е минус 17 градуса, хората мръзнат на спирката. Но... не са пуснати в автобуса на топло, а шофьорът през това време си закусва. Тръгна в 8,59 часа. Естествено, хората недоволстват, но и шофьорът не им остава длъжен."

Вижте как:

Неведнъж жителите на столичния квартал Княжево и на село Владая са протестирали заради транспорта в двете населени места. Хората настояват за нови автобуси по линия 59, за възстановяване на две автобусни линии, спрени преди 6 години, за удължаване на маршрута на трамвай номер 5, както и за велоалея.

Още миналата година хората разказаха как се движат автобусите. След като се натоварят и тръгват от началната спирка Княжево, те буквално са наклонени на една страна. Фирми, които да произвеждат резервни части за тези автобуси не съществуват. Тези автобуси в момента се поддържат със заварки, тел, изобретателността на българския механик в гараж „Земляне“.