Две бели котенца, отглеждани при сирийски граждани в квартира в „Кършияка“, са починали, падайки мистериозно от 7-я етаж, алармират граждани TrafficNews. Двете бели котета са паднали от жилище на бул. „Дунав“, а по-късно са починали от нараняванията си. 

Последното е било открито да агонизира до задния вход на блока от случаен минувач. По него ви думи сирийците наблюдавали от терасата безучастно котенцето и отказали да го вземат и да го заведат на ветеринар. Малко след това то издъхнало вследствие на вътрешен кръвоизлив. Съседите не знаят дали котетата сами са паднали или са били изхвърлени умишлено от апартамента. Но фактът, че двете животинчета са се озовали под терасата полумъртви, поставя редица въпроси.

Пред медията ни запознати споделят, че сирийците издирвали бездомни котки и дори молели съкварталци за съдействие при откриването им. Съседи опитвали да говорят с тях и да им правят забележки. Всеки път обаче те срещали необоснована агресия. Получавали дори заплахи от мъжа, че „ще им изпочупят краката“ или ще посегнат на близките им. Затова и от притеснение отказвали да подадат сигнали към компетентните органи.

Разплащали се с пликове на сирийския каналджия, схемите въртял на паркинга пред блок в ПловдивКаналджията живеел заедно с още трима чужденци в панелка на бул. "Дунав" 8 от близо три години

TrafficNews научи, че това са същите сирийски граждани, които бяха разследвани за нелегален трафик на мигранти в Пловдив. Това жилище обитаваше и Масуд Абдо, който сега е в арест. Преди дни 29-годишният сириец получи присъда от 11 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба от 2500лв., след като призна за своето участие в организиране на канал за мигранти през България. Масуд остана в ареста с мярка за неотклонение заради друго разследване, че е наел автобуса убиец, който премаза двама полицаи в Бургас през август. 30-годишният му брат пък стана известен с бягството си от старозагорския затвор, където излежава присъда в затворническото общежитие – отново за каналджийство.

Каналджията Масуд Абдо призна, че е превозвал мароканци и сирийци нелегалноЗаловеният заради организиране на канал за трафик на мигранти получи присъда

Припомняме, че в апартамента им на „Дунав“ 8 живеят две жени и двама млади мъже, единият от които бе трафикантът. До момента не е известно дали имат родствена връзка помежду си. Във връзка с предходен репортаж, хора от квартала споделиха пред наш репортер, че сирийците никога не са им създавали проблем – не били шумни, не забелязвали нищо тревожно в поведението им. Но и никога не влизали в контакт със съседите си, защото не говорели български.

В последно време обаче те се оплакват от агресивно и заплашително поведение, заради което се страхуват да подадат сигнали до полицията. По темата е поискан коментар от ОД на МВР в Пловдив. 

Очаквайте подробности!