Опасните гонки на Асеновградско шосе и Околовръстното на Пловдив продължават. Въпреки сериозната заявка на полицията за предотвратяване на състезанията, то те все още се провеждат в тъмните часове на деня. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

На клипове, които се въртят в последните дни в социалните мрежи, водачи се хвалят с мощността на колите си. Те си правят състезания по едни от най-натоварените пътища, а именно Околовръстния път и Асеновградско шосе.

На кадрите се вижда как две БМВ-та шофират едно до друго на права отсечка на Околовръстното. Едното возило дори е навлязло в насрещната лента, макар да има движещи се по нея коли.  В един момент немските коли подават газ до дупка и започва бясното надпреварване по пътя. БМВ-тата се движат със скорост, в пъти по-висока от регламентираната. Дори на кадрите е запечатан пътен знак, на който се вижда допустимата скорост от 80 километра в час, както и табела забраняваща изпреварването.

На второто видео пък, при ограничение на скоростта от 70км./ч. , отново две БМВ-та се „дърпат”, но този път на Асеновградско шосе. Гонката е започнала от кръговото между шосето и Околовръстното и продължава след надлеза до поделението.

„През вечер жители на Столипиново се състезават или на Асеновградско, или на Околовръстното, или на булевард „Марица – юг”. Събират се след предварителна уговорка на улица „Крайна”. Винаги са едни и същи. Кадрите на двете гонки се появиха преди два-три дни, като шофьор на едната кола е известен жител от Столипиново, сред нас е известен като лихвар на име Филип, викат му Феро Бобата”, каза читателят ни пред репортер на TrafficNews.bg.,който предостави клиповете до медията ни.

Кадрите са направени от жители на етническия квартал и публикувани в профилите им във Фейсбук. В тях се коментира, че зад волана на една от колите е бил именно организаторът Феро. 

 

Припомняме, че само преди месец бе проведена акция на пловдивската полиция, насочена към гонкаджийте. Асеновградско бе завардено от бусове на СПС и всички водачи щателно са били проверявани. Спрени били 100 леки автомобила и 137 мотоциклета, проверени бяха и 180 лица.

Гонки и опасни каскади на Асеновградско, патрулки блокираха шосетоМотористи изпреварват на една гума