Загадка на пътя буди недоумение в шофьорите в Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews.bg.  Водачите, които се движат в посока от булевард “Копривщица” към „Пещерско шосе” са изправени пред задачата да разгадаят какво всъщност значат поставените знаци.  На кръстовището има знак за път с предимство, такъв за невъзможен завой на ляво, както и стоп.

И в задачата се пита кой всъщност е с предимство? Ако съдим по знаците – никой!  Все пак верният отговор на загадката е, че знакът стоп в картинката е излишен.  Заради ремонт,  прелезът ще е затворен в следващите три дни днес, като  е променена организацията на движение на булеварда.

Затова са поставени и двата допълнителни знака, само че общинските служителите са забравили да махнат стопа. И така шофьорите набиват спирачки докато са с предимство, други се чудят дали нямат пропуски в познанията по Правилника за движение по пътищата. Дано обаче тези мисли, които отнемат вниманието на шофьорите, не станат причина за някоя сериозна катастрофа на прелеза.