В социалните мрежи се появи видео, на което малко дете, на не повече от 9 - 10 години, шофира автомобил. Момченцето доста умели върти волана, а някой до него - не става ясно родител или друг близък човек, му дава указания.

На реплика на детето, че "тук има нагорнище", възрастният човек до него строго му казва: "Гледай си пътя, недей да гледаш към мен!".

От поста става ясно, че момченцето, наречено Исая, шофира от Сърнегор към Стрелци. Само за сведение - разстоянието между двете населени места, които се намират в община Белозем, е малко над 7 километра. Няма да гадаем каква е натовареността на пътя, защото това в случая няма никакво значение. Просто защото няма нито един закон в България, който да разрешава шофирането от непълнолетни лица.

Ще се ограничим с морализаторстването с един-единствен въпрос към родителите на това момченце: Ако не пазите собственото си дете, защо смятате, че можете да застрашавате и всички останали деца на пътя?

Впрочем Видеото бързо-бързо беше заключено във Фейсбук и оставено да се гледа само от приятели. А дали те приветстват подобен "героизъм"?...