Редица са безумията, които всекидневно могат да бъдат съзрени по пловдивските улици. Нарушенията не стихват, а гневни граждани недоумяват как някои шофьори могат да бъдат нагли чак до безобразие. Неправилно паркирали, препречващи нелепо пътното платно под претекст „престой“, отнемащи предимство, изпреварващи нелепо… има колорит, разнообразие и най-вече изобилие от всеки вид проявена несъобразителност, непукизъм, та чак до арогантност. Пловдивчани дебнат и съблюдават, а седмичната ни рубрика "Изцепки на колела" никога не остава без главни „герои”. Затова, ако се разпознаете сред "Черната фотокнига" и планирате да не си вземете поука, следващия път поне се усмихнете на скритата им камера.

Ето кои водачи на автомобили тази седмица се закичиха с главна роля:

Първият наглец е шофьор на сива мазда с чужда регистрация, която системно паркира върху тротоар в район западен. Арогантният водач на автомобила е заснет на ул. Силистра, покрай комплекс Райски кът в Пловдив. Въпреки че номера на колата е с чужда регистрация, това по никакъв начин не оправдава безобразното паркиране, тъй като законите важат за абсолютно всички. Неговият пример явно следват и други шофьори, тъй като според нашия читател всеки ден на тази улица, в периода от 18 до 19 часа, се намира някой спрял на въпросния тротоар. Още по-възмутителен е факта, че точно там са разположени детски басейн и офис на логопед, а подобно паркиране възпрепятства нормалното преминаване на пешеходци, майки с колички и хора с увреждания.

„Не знам дали правилника е точно спазен, но лично за мен това паркиране не е етично!  Дори на самата снимка ясно се вижда как се налага жена да бута малко бебе в количката по улицата, защото просто няма как да се мине по тротоара” – пише възмутено нашия читател.

Ето и как изглежда „прекрасното” паркиране на това БМВ, коeто се е изтипосало на кръстовището на Константин Величков и Христо Ботев до Рилон центъра. Шофьорът на сивия на цвят автомобил явно е решил, че може да спира, където си поиска и е взел кръстовището за личен паркинг. Освен възмущение, това нагло паркиране може да доведе и до инцидент.

 

Третото безумие е сътворено на улица "Преслав" в непосредствена близост до училище "Алеко Костантинов". Каруцар с лъскав мерцедес и то с пазарджишка регистрация е кацнал без да се замисли на пешеходна пътека. С големия си по размери джип, въпросния арогантен шофьор, пречи на преминаването на всички ученици и пешеходци и затруднява движението по така или иначе натоварената павирана улица.

За финал ви представяме водач на автомобил, който също е поредният стряскащ пример за шофьорската арогантност под тепетата. Абсурдно паркиране  е направил безсъвестен шофьор на БМВ , който е изтипосал автомобила си на пешеходна пътека на на ул. Арчарица и Цариградско шосе, където уличката е тясна, а движението страшно интензивно. Водачът на превозното средство изглежда не е запознат, че "зебрата" и велоалеята обозначават не паркинг място, а място, по което пешеходците и колоездачите да могат спокойно да преминат през улицата.

Освен това, въпросният шофьор е спрял и на завой, като по този начин пречи не само на минувачите, но и на всички преминаващи автомобили.

„ Веднага се образува чакаща колона за тези, които завиват надясно от булеварда. Направих му забележка като му казах , че е спрял скандално, а той най-нагло ми отвърна ,че бързал много и няма време да търси място за паркиране” – пише потресеният от видяното наш читател.