Ветеран - полицай от Ню Йорк заяви, че се е провалила на теста за употреба на марихуана, защото служителите са проверили коса от екстеншъните й, които носи, а не от собствената й коса.

Но как е попаднала марихуана в косата й и колко време може да остане там?

Полицаят от управление Ню Йорк - сержант Трейси Гитенс - получи положителен тест за марихуана при рутинна проверка за наркотици през януари и оттогава е в платен отпуск, съобщи New York Post. Източници на изданието сега разказват, че Гитенс твърди, че тестът за наркотици, за който е използвана проба от косата й, е положителен, защото служителите случайно са взели косми от втъканата чужда човешка коса.

"Тя не пуши марихуана и не е ясно как е възможно да е проникнала в нея", заяви полицейски източник за New York Post. "Ето защо тя си мисли, че може да е било от екстеншъните".

Гитенс е в полицейското управление в продължение на 13 години, а след като е работила в екипа, осигуряващ защитата на съпругата на кмета на Ню Йорк.

Марихуаната и много други наркотици проникват в човешката косата чрез кръвта. Дрогата се придвижва по кръвта и се свързва с фоликулите - обвивка от клетки и тъкан, която обгражда корена на косъма под кожата на главата и евентуално, в самата косата, според Quest Diagnostics, голяма компания за тестоване на наркотици в Съединените щати. Нужни са около 5 до 10 дни, за да достигне марихуаната или другите наркотици до косата.