С истински абсурд се сблъска пловдивчанин с увреждания, докато се опитва да намери място за паркиране в града. Той сигнализира до медията ни, за да разкаже как предвидено инвалидно паркомясто на улица „Димитър Цончев” /зад прокуратурата/ се оказва абсолютно неизползваемо и излишно. 

Контейнери за смет са поставени от двете страни на знака, показващ „място само за инвалиди”  и това  е пречка човек с увреждания да го използва. Всички са наясно, че автомобил не може да бъде паркиран пред кофи за боклук, като също така  това нарушение подлежи и на глоба от полицията. Въпросът който си задава нашият читател е- дали ако се позиционираш автомобила си на въпросното място ще извършиш нарушение и ще бъдеш ли глобен?

Супер, предвидено е инвалидно място за паркиране, но можеш ли да го използваш? Тук нещата ми изглеждам малко като да рискуваш. Не знаеш дали можеш да паркираш или не. Това е пълен абсурд, който трябва да се поправи веднага.

Например, за човек като мен, който спазва правилата и не би паркирал пред контейнери за смет, това място  е напълно ненужно, а и самият аз не знам в тази ситуация кое е правилно”, разказа нашият читател.

Другото интересно в случая е, че контейнерите за смет са качени на тротоара, вероятно с цел да се освободи място за автомобилите, които се престрашат да паркират на това място. Така обаче се отнема и част от мястото на пешеходците. И в двата варианта мястото на контейнерите се явява някак недообмислено и ненужно, ако създава неудобство за пловдивчани.

TrafficNews се свърза с ОП „ Организация и контрол на транспорта” относно казуса. От там заявиха, че знакът е монтиран още през 2012 г., когато по ул. "Димитър Цончев" е била обособена "синя зона".

Тогава е имало два контейнера тип "бобър"за смесен битов отпадък, поставени в специално направен за тях "джоб". Справка с ОП "Чистота" е показала, че сегашното разположение на съдовете за смет, включително върху тротоарите, е по разпореждане на кметството в "Централен" .

Към този момент медията ни очаква  и позиция от район "Централен", за да стане ясно защо се е получило по този начин. 

TrafficNews апелира гражданите и институциите да подхождат с по-висока социална ангажираност към хора с увреждания и благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразената гражданска позиция! 

Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg