Огромен глиган осъмна тази сутрин в пловдивския квартал "Захарна фабрика". Хора, които живеят в блоковете в района сутринта с изненада се натъкнали на новия си "съсед". Той кротко закусил край кофите за боклук, а след това се заровил в шумата в междублоковото пространство и заспал под лъчите на декемврийското слънце. 

Междувременно съседите започнали да звънят на 112 и да търсят помощ. Оказало се обаче, че аварийните служби нямат протокол за подобна ситуация. Въпреки, че гражданите дали доста подробно описание на дивото прасе и глигите му , които са с почти трофеен размер, от службите им обяснили , че това вероятно е домашно прасе, избягало от някой двор. "Аз на очите си ли да вярвам или на полицията" пита възмутена пловдивчанка, която подаде сигнал в TrafficNews.

Други съседи пък започнали да пускат постове във фейсбук, че търсят ловци, които да отстрелят глигана. "Изглежда кротък, но все пак е диво животно. Не знам как ще реагира, ако някой се приближи" коментират живеещите в близкия блок. Те предполага, че глиганът е дошъл от нивите, като през нощта е объркал пътя и се е озовал в града. 

Угоено прасе се разхожда безпризорно в Пловдив, стана повод за предколедни шегиЖивотното е било забелязано на различни точки в града

Снимки:Фейсбук