След като вчера стотици руснаци от Кемерово излязоха на площада да протестират, защото според тях властите не са изнесли цялата истина по случая и са прикрили смъртта на стотици хора, днес вече е ясно кой "измисли" 355-те трупа, "качени и извозени с камиони незнайно къде". Това е известният в мрежата като Евгений Волнов украинец, чието истинско име е Никита Кувиков.

Припомняме, в YouTube канала на Волнов се появи запис от 25 март, в който се чува как той се обажда в моргите в Кемерово, представяйки се за служител на руското министерство на извънредните ситуации, и се интересува колко "свободни места" са останали. Разбирайки, че в първата морга са готови да приемат не повече от 100 загинали, той заявява, че скоро при тях ще докарат "над 300 трупа". Служителите са шокирани и му отговарят, че по техни данни жертвите са от 60 до 70 души.

Но... слухът вече беше започнал да обикаля мрежата, и то светкавично. После труповете даже станаха 400, след това 600...

Днес следственият комитет на Русия образува дело срещу украинеца за разпространение на невярна информация за броя на жертвите при пожара в търговски център в Кемерово. Според следствието Кувиков - Волнов нарочно е "въвел в заблуда роднините на загиналите и пострадалите".

От ведомството планират да бъде поискан задочен арест на мъжа, както и той да бъде обявен за издирване.

Вижте ВИДЕОТО, което казва много...