Детството е време за игри, но понякога има възможност от играчка да стане плачка. За потенциално опасна игра на деца алармира жена. Случката е от Велико Търново, където малчугани се забавлявали с хвърляне на пиратки от тераса на висок етаж, пише GlasNews.bg.

"Познайте си децата и ги възпитайте поне малко! Има по-забавни дейности, отколкото хвърляне на пиратки през терасата, четене на книжки, например", обръща се към своите съграждани Оля Н., която сигнализира за гледката, на която попаднала.

"Хвърлят пиратка или нещо от типа, което гърми и притеснява хората, както и нормалното им преминаване пред входа и по тротоарчето пред входа", твърди Оля.

Жената разказва, че пред въпросния вход минават много пешеходци, сред които и други деца. Великотърновката споделя, че от действията на децата имало и уплашени.

Тя обяснява, че "играта" продължила близо половин час, като допълва, че действията на малчуганите са потенциално опасни за пешеходците, но и за самите малчугани.

Вижте публикацията, споделена от Оля Н.:

"Ул. "Димитър Благоев" 10 ... Познайте си децата и ги възпитайте поне малко! Има по-забавни дейности, отколкото хвърляне на пиратки през терасата, четене на книжки, например.

Пред входа минават други деца, възрастни и майки с колички! Очевидци имаше достатъчно, макар и на клипа да не се вижда какво точно правят. Какво щяхме да правим, ако пиратките на Вашите деца попаднат в количката на моето, например?

Да не говорим, че това безумие продължи поне 30 минути. Хвърлят пиратка или нещо от типа, което гърми и притеснява хората, както и нормалното им преминаване пред входа и по тротоарчето пред входа.

А след това се крият. На клипа дори се чува една от пешеходките, която стреснаха. Да не им се налага повече да викат от терасата "защо ги снимам", защото ако случайно бях с детето си и техните активности навредят на здравето на детето ми, нямаше да ги снимам... :) И най-малкото могат да навредят на собственото си здраве с всякакви такива пиратки, бомбички и гърмящи пособия.

Не е приятно и никой не е длъжен да го търпи и да бъде застрашено свободното му преминаване пред входа! Родителите, ако желаят, да се свържат с мен на лично съобщение".