Пловдивчани си присвоиха паркинг в междублоково пространство и забраниха на останалите жители в района да паркират там. За абсурдната ситуация на ул. „Славянска“ 51 в кв. „Каменица 1“ съобщава читател на TrafficNews.

На паркинга е поставена табела с императивно послание „ЧАСТЕН ПАРКИНГ“, като се посочва, че право там да паркират автомобили имат само живеещите на бул. „Източен“ №1, 3, 5 и 7. 

Освен това един от живеещите в големия блок, успореден на булеварда, е очертал 3 паркоместа, които да се ползват само от тях.

Районът е гъсто заселен и жители изпитват трудности с откриването на свободни места, където да паркират автомобилите си. В действителност живеещите във въпросния многоетажен блок нямат друга алтернатива, но подобно действие бие дори нахалното резервиране на паркоместа с туби, конуси и други преместваеми предмети, което все още наблюдаваме на различни локации в Пловдив.

Интересното в случая е, че поставянето на подобно органичително послание на практика заобикаля разписаната забрана в наредбата на Община Пловдив, която казва, че: "Не се допуска нерегламентирано поставяне и/или разполагане върху общинска територия на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети и др. подобни, които затрудняват и/или възпрепятстват видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на моторните превозни средства, както и движението на пешеходците". 

Уточняваме, че частна е територията единствено на подземния паркинг, чийто вход се намира в началото на междублоковото пространство, а територията над него, която обхваща зоната пред и зад блока, е със статут "Общинска частна" и подобно ограничаване е неправомерно. 

TrafficNews благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на фейсбук страницата на TrafficNews или на имейл: redaktor@trafficnews.bg.