Скандалният модел Илиян Илиев, известен като Българския двойник на куклата Кен, застрахова лицето си за половин милион евро. Нетипичната застраховка е била направена във Франция, от популярна застрахователна компания. Така Илиев се нарежда до няколко световни знаменитости, които също са застраховали различни части от тялото си.

Сумата от половин милион евро е рекордна за подобна застрахова на нашенец. Илиян заслужил преференциалната застраховка с постиженията си като модел. Печелил е няколко национални и световни конкурси за красота.

Парагвайско модно списание го постави на 37-мо място, в класация за най-красивите модели, в света за 2012-та, а година по-късно японско списание го определи като един от моделите с най-симетрични лица. Благодарение на приликата му с куклата Кен, редица световни медии писаха за Илиев, което му донесе още по-голяма популярност.

В страната името му е забърквано в любовни скандали с политици, както и с милионерския наследник Димитър Динев, макар модела да отрича твърденията на пресата. Последно бе свързан с плеймейтката Ася Капчикова, с която скандализираха виртуалното пространство, публикувайки снимки, в интимна близост, но се оказа, че фотосите били приятелска шега.