Клипче, в което се вижда как малко момче се качва в колата, в която преди това са се настанили двама възрастни, и я... подкарва. Впрочем прави го доста умело - на пръв поглед внимателно, а потеглянето е плавно. Според пусналите в една от софийските групи в социалната мрежа фейсбук видеото детето е на 10 години. Според коментирал клипчето обаче то е на 12...

Така изглеждат фактите. Дали момчето е на 10, на 12 или на 14 години... едва ли има значение. Защото е очевадно, че не е на 18. Колкото трябва да бъде, за да притежава шофьорска книжка. Оттук нататък всякакви интерпретации на тема: "Може да е на 10, ама кара по-добре от жена ми!", са меко казани неуместни.

Най-странното в случая е, че пътници в колата били бабата и дядото на детето - поне така твърдят пусналите клипа. Казано по-просто, не можем да минем случката под графата "детска работа". Най-малкото тя е под погледите и с одобрението на двама възрастни. Което вече си е плашещо...

Разбира се, под поста се зароиха многобройни коментари, част от които ви предлагаме:

И после защо има убити и сами се убиват, ще има... докато родителите не се осъзнаят и не престанат да оставят децата си на произвола на съдбата и улицата да ги възпитава!!! Ако едно дете на 10 беше нормално да кара кола, нямаше да се взима книжка на 18, а щеше да е разрешено от 10 г. Ужас! Потресена съм!

Първо, че е безотговорно от всякаква гледна точка, бръкнете им дълбоко в джоба на тези родители - само така ще се научат, и свалете номерата на колата също. Това е незаконно, отвсякъде, също така и много грешно. И това че го правят на село, не го прави законно и не сме на село където има два пътя, един до центъра, другия - до гробищата.

Изпратете клипчето в районното, да вземат мерки. Утре това дете може да блъсне човек!

Карането на кола е отговорност, която едно 10-годишно дете нито може да проумее, нито пък е готово да я носи.

Индивидуално е, има хора, които не могат да я носят цял живот, но им е дадена книжка.

Детето е на 12 години, аз от 14-годишен си карам колата и досега имам само една по тежка катастрофа, без загинали, но не бях напълно аз виновен. Възрастта не е фактор, а голямото самочувствие без покритие и неумението да анализираш правилно ситуациите.