Катерина Русинова от село Джулюница се обръща с молба към всеки, който има желание да помогне на семейството й. Тя разказва, че двамата със съпруга й се грижат за дъщеричката си и за момченце, което е внуче на мъжа и от предишен брак.

Семейството живее изключително скромно, тъй като Катя е с тежък артрит, а съпругът й също е безработен. Жената получава 150 лева месечни помощи и детски надбавки. Сумата е крайно недостатъчна за издръжката на 4 човека.

Русинова е горда с 11-годишната си дъщеря, която е отличничка в местното училище. В школото ходи и 8-годишният Алекс. Катя и мъжът й са се борили да отглеждат детето, което допреди няколко месеца е „живяло” с наркозависимата си майка във Варна.

Жената ни изпрати копие на съдебното решение, с което с съдът присъжда правата за Алекс на нея и дядо му, за да не я помислят хората за измамничка.  

 Ето какво написа тя: "Живеем в крайна бедност, моля ако някой има детски дрехи, които не му влизат в употреба, нека да ни ги изпрати. Имаме нужда от чаршафи и завивки, както и от печка. Алекс е висок 130 см, а момиченцето 150 см.”

Семейството живее под наем. Пред наш репортер Русинова заяви, че не моли за пари, но ако има добри хора, които смятат, че могат да помогнат и със средства, то това ще е добре дошло.

„Болно ми е, че не мога да им купя необходими неща! Просто парите, които имам, отиват за храна", разказва жената.

Всеки, който има желание да помогне на семейство Русинови, може да се свърже с тях на телефон 0887191853.

Още новини четете ТУК

TNS.bg