"50!!!". По този начин тв продуцентът Магърдич Халваджиян съобщи във фейсбук, че навършва половин век. Само за час на стената си в социалната мрежа той получи десетки поздравления за рождения си ден. 

Маги, който вече е дядо, е родом от Плевен. Завършва режисура в Нов български университет. В младежките си години е свирил в група. С продуциране се занимава от средата на 90-те години. Негови са едни от най-рейтинговите предавания в ефира – „Море от любов“, „Имаш поща“, „Стар академи“, „Сладко отмъщение“, „Пълна промяна“, „Ясновидци“, „Игра за милиони“, „Руска рулетка“ и „Залоаложи“ (БНТ), „Фатално привличане“ и „Точка на пресичане“ (МСАТ), Българската Коледа 2013 и други.

Халваджиян е режисьор на игралния филм „Печалбата“, както и на няколко късометражни филма, между които „Скомина“.

През 2010 и 2012 г. е жури на риалити предаването „България търси талант“ по телевизия BTV. През пролетта на 2012 г. се разраства скандал във връзка с опитите за цензура от страна на БТВ върху продуцираните от Халваджиян предавания „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“. Медията го призовава да се оттегли от проектите си „България търси талант“ и сериала „Седем часа разлика“. По-късно сам прекратява договора си с медията. През април 2012 г. е отстранен от журито на предаването, което продуцира – „България търси талант“.

През пролетта на 2013 г. в ефира на Нова телевизия стартира ново предаване – „Като две капки вода“, в което отново е жури, последван от Хилда Казасян и Любен Дилов - син. Избират за водещи Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. През 2014 г. е продуцент на предаването „Големите надежди“ по Нова телевизия.

През 2015 г. Халваджиян е жури и продуцент на предаването „X Factor“ по Нова телевизия. През май същата година е удостоен с почетното звание „академик“ от неправителствената организация „Българска академия на науките и изкуствата“.

Продуцентът преди дни осъди Волен Сидеров за клевета и уронване на престижа и заяви, че ще даде цялото обезщетение са благотворителност: „До последната стотинка!”

В началото на седмицата съдът потвърди на последна инстанция присъдата от 17 000 лв. срещу скандалния политик, лидер на „Атака”.

„Справедливостта понякога закъснява, но ако си упорит, в крайна сметка идва! Не се страхувайте да си търсите правата и се борете докрай!”, коментира Халваджиян в социалната мрежа „Фейсбук”.

Той е категоричен, че както е заявил още преди 3 години, когато е завел делото за клевета срещу Сидеров, колкото и пари да му присъди съда,те ще отидат за благотворителност.