По-засегнати от новата вълна на COVID-19 се оказват жените, съобщиха за TrafficNews от РЗИ-Пловдив. По-голям е броят им както при новозаразените, така и при настанените за лечение в болничните структури. 

Справка на Регионалната здравна инспекция сочи, че в Пловдив и областта на домашно лечение към 14:00 часа днес се намират 802 жени.  Мъжете пък са 699, като общият брой на лекуващите се вкъщи е 1503-ма. 

С 45 повече пък са жените, които са хоспитализирани. Общият брой на настанените в COVID структурите в Пловдивско е 311, като 132 от тях са мъже, сочи още справката на РЗИ.

Припомняме, че общият брой на новодиагностицираните за цялата област са 209. От тях 115 са ситуирани в града, като по-голямата част от тях се лекуват вкъщи. 13 са хората, при които заболяването протича тежко и се е наложила хоспитализация. 

"За щастие, нямаме райони и населени места в пловдивска област, които да са силно заразени. Няма и образувани клъстери", коментират зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.  

По-засегнатите общини в района са Раковски с 12 заболели и Стамболийски също с 12. След тях е Карлово, където има 11 заразени души. В останалите общини заболелите са по-малък брой, допълниха от здравната инспекция.

Припомняме, че вчера бе решено да бъдат разкрити поетапно още 300 нови легла. Това се наложи поради увеличаване на случаите, при които е необходимо болнично лечение. Още за новите мерки можете да прочетете тук:

Мерките в Пловдив като при оранжева зона – засега няма да ограничават заведения и моловеОт 1 септември може да има допълнително затягане на ограниченията, ако ситуацията се влоши