Засилен е трафикът на АМ "Тракия" в района на Пазарджик, сигнализира читател на Trafficnews.bg.

Тя обясни, че вече е там от половин час и едва помръдвали. По думите ѝ тапата е дълга поне 10 километра.

"Недоумявам как ремонтонтите по тази магистрала се планират винаги покрай празници, това е нечовешко. Не можем да се приберем от часове, а всички знаят че покрай Великден движението ще бъде най натоварено", казва тя.

Остава натоварено движението по АМ "Хемус" и по главните пътища от републиканската мрежа, уточняват от Пътна полиция – ГД "Национална полиция".

От ГДНП са предприети мерки за разполагане на допълнителни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на големите градове, които следят за безопасността на движението и при необходимост регулират трафика.

От ГДНП отново напомнят санкцията за движение в аварийната лента - при първо нарушение тя е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.

Интензивен е трафикът и на граничните пунктове. На  българо-сръбската, българо-гръцката и българо – турската граница трафикът е интензивен за леки и товарни автомобили. На българо-румънската трафикът е интензивен на вход за леки и товарни автомобили,  а на българо – македонската – нормален.

Затвориха Капитан Андреево и Лесово, пренасочват колите към друг пунктСистемата е блокирала

Огромни опашки се извиха на Маказа, гръцката граница - окупиранаПолицаи на пост по магистрали и входно-изходни артерии

Блокаж на магистрала "Тракия" - катастрофа, тапи и хиляди колиПолицейски екипи са разположени по аутобана