Вандали разбиха неколкократно чисто нова детска площадка в квартал „Кючук Париж“. За последните между 7 и 10 дни се е наложило цели 5 пъти да бъдат поправяни оградите и вратите. Това съобщи кметът на район „Южен“ Борислав Инчев на официалното откриване на детската площадка днес.

Той призова жителите на квартала да пазят площадката, за да има къде да играят децата. 

Площадката се намира на кръстовището на „Стефан Стамболов“ и „Георги Кирков“, близо до Камел. Тя е най-големия подобен обект в целия район – почти 2 дка, като са обособени отделни зони за децата от 0 до 3 години и тези от 3 до 12 години.

Близо 30 пейки са поставени в зоната около площадката, за да може не само майките да наблюдават спокойно децата си, но и по-възрастните пловдивчани да намерят място за почивка и отдих.

Работата е започнала преди почти 2 месеца. Преди това теренът е бил покрит с боклуци и паразитна ратителност и нищо не е било правено по него от 2002 г. досега. С направената инвестиция за почти 100 хиляди лева мястото е преобразено – освен детската площадка и пейките, възстановена е външната ограда, поставено е и осветление. Изградени са тротоарни подходи, предстои и озеленяване. До самата детска площадка са обособени и 5 паркоместа.

Въпреки това се намират хора, които поругават положения труд и направената инвестиция и неколкократно вече посягат на новата придобивка.

До края на годината се планира изграждането на още една детска площадка в „Южен“. Тя ще се намира в квартал Коматево, на улица „Лозарска 15“.

Вижте ВИДЕО с коментара на районния кмет: