Поклон пред паметта на може би най-големият национален герой в историята на България. Подпален мерцедес в "Смирненски". Тука има, тука няма - все пак отварят "Руски" след като КАТ каза "не". 15-годишен пусна снимки на съученик с обява, че той търси ласки от възрастни мъже. 

Подробностите по тези и още теми ГЛЕДАЙТЕ в краткия ни обзор с най-важното от деня:

Kулминацията на тържествата, посветени на 180-тата годишнина от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски, тече в Карлово. На площада в града днес бяха посрещнати рекорден брой участници в традиционния национален туристически поход "По стъпките на Апостола”.

Кола пък беше запалена в Пловдив. Мерцедесът на Сюрен Борисов е бил запален миналата нощ в квартал "Смирненски". Малко преди полунощ 25-годишният пловдивчанин видял, че цялата кола е в пламъци. Той слязъл и започнал да гаси. Минути по-късно пристигнала и пожарната. Кой е Сюрен и в какви скандали беше забъркано името му вижте ТУК.

Продължава обърканата ситуация и с булевард "Руски". По последна информация от общината, ремонтираният участък от него ще бъде отворен за движение. Казусът с участъка от булеварда от кръстовището с „Гладстон” до това с „Преслав” продължава вече втора седмица, след като КАТ първоначално не разрешиха отварянето заради незавършените тротоари. Повече за ремонтите в града вижте ТУК.

Престъпността в Пловдив засяга и младите - 15-годишен се изгаври със свой съученик в социалните мрежи. Момчето публикувало снимки на жертвата с текст, че търси възрастни мъже за сексуални ласки. Потърпевшото момче, което е на 15 години, изпаднало в депресия и сега посещава терапевт. Това стана ясно днес на пресконференция, посветена на престъпността при децата в Пловдив. Още по темата ТУК.

Изявени ментори от страната и чужбина ще помагат на докторантите на Медицински университет – Пловдив. Това е само част от новите възможности в учебното заведение, част от проекта ДОКТОРАНТ 2. Заместник-ректорите на университета проф. д-р Мариана Мурджева и проф. д-р Виктория Сарафян разказаха повече по темата в предаването ни АКТУАЛНО. Гледайте го в нашия сайт.