Мерцедесът на Сюрен Борисов е бил запален миналата нощ в квартал "Смирненски" в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Автомобилът , Е- класа, е бил паркиран на улица в квартала, когато малко преди нощ 25-годишният прловдивчанин видял, че цялата кола е в пламъци. Той слязъл и започнал да гаси. Минути по-късно пристигнала и пожарната. 

"Издигаха се високи пламъци. Много хора излязоха, помагаха при гасенето" , разказа съседка. 

Пожарът без съмнение е умишлен, тъй като при огледа полицаите са открили следи от запалителна течност и парчета от пластмасова бутилка. Огънят е унищожил предния капак, предното стъкло , единият калник и гума. Полицията издирва подпалвача. 

През последните години името на Сюрен Борисов бе замесено в няколко скандални случая.

Сюрен е предаден на съд за това, че на 28 декември 2015 г. е пребил депутатския син Жулиен Търновалийски/19/ от Пловдив и двама негови приятел- а 20-годишните Мариян Николов и Марин Топалов. Сканадлът избухнал пред клуб Галакси, заради приятелката на Сюрен, която младежите закачали. 

Сюрен Борисов получи и 1 година условна присъда за кражба на мобилен телефон. Той и Явол Геров - Канибала бяха арестувани при акция на ДАНС в клуб "Амиго" до Военна болница. 

В последствие срещу тях бяха повдигнати обвинения за кражба на айфон. Всъщност срещу Борисов и Геров е имало сигнал, че разпространяват дрога, но при обиските изобщо не са били открити наркотици. 

Срещу Геров  и Сюрен Борисов остана обвинението по член 199 от Наказателния кодекс  за отнет  айфон 5S, собственост на Васил Бойкинов. Младежът твърдешще, че те са го заплашили , че ще му отрежат ушите.

Доказателствата на обвинението , представени пред Пловдивският окръжен съд обаче се оказаха недостатъчни и Канибала бе оправдан. Борецът Сюрен Борисов пък получи една година условно с три години изпитателен срок.  В последствие тези решения бяха потвърдени от Апелбативен съд и ВКС. Геров заведе иск срещу държавата за незаконния арест.