Битата общинска съветничка във Велинград Екатерина Каферинова е настанена в болница с множество травми, но без опасност за живота. С нея се е срещнал колегата й Александър Даскалов.

„Изключително стресирана е, счупен й е носа, ръката, има прорезна рана на главата”, разказва Даскалов, който е от нейната група в общинския съвет.

Засега полицията работи по версията за разчистване на лични сметки или мотив, свързан с обществената й дейност. Една от последните големи теми, по които нападната е взела отношение е проблемът с наличието на уран във водата на Велинград.

„Тя беше един изразител и обединител на мнения. Възможно е в тази връзка показно да е показано на всички общински съветници, че не трябва да мислят в насока възпирането на чужди интереси по отношение на Велинград”, казва още Даскалов.

Екатерина Каферинова е взела участие в сесията на общинския съвет днес по обед, след което напуснала сградата и се отправила към личния й автомобил, паркиран в малка улица на Велинград. Там я нападат в гръб маскираните нападатели.  Точно преди 10 години в дома на Екатерина Каферинова беше хвърлен коктейл „Молотов“, по-късно беше взривен личният й  автомобил.

Подробностите – във видеото на ТРАФИК ТВ: