Фонтанът на площад "Стефан Стамболов", точно пред сградата на Община Пловдив, тази сутрин събра погледите на пловдивчани и туристи. Причината - необичайният цвят на водата в него. Кафеникава течност бликна към небесата около 9:30 ч., а същевременно из въздуха се понесе сладникав аромат.

Оказа се, че не става дума за някаква тежка авария, а за модерно изкуство. Течността във водата е авторска диетична кола напитка, създадена от артиста Майк Буше. Неговата е идеята от фонтаните да потече кóла. "Просто искам да дам на хората това, което обичат и толкова много искат, по начин, по който всички заедно могат да му се насладят", коментира идеята си той пред TrafficNews.bg

Артистичното изпълнение се нарича "Любовно гмуркане" и е част от проявите на започващия днес фестивал НОЩ 2017. За реализацията му от ранни зори Буше и негови помощници са започнали изливането на специална кола смес във водата на фонтаните. 

Бликащата сладка напитка от фонтана привлича интереса на минаващите край площада, които масово се спират да си направят снимка с невижданото до момента явление. Хората са още по-учудени, когато разпознаят характерния аромат на всички кола напитки.

Колата ще продължии да се лее и през следващите три дни, докато текат и другите прояви от НОЩ 2017. След това, за спокойствие на възмутените, във фонтана пред Общината отново ще потече вода. 

Вижте ВИДЕО ИНТЕРВЮ с автора на проекта Майк Буше и организаторката на НОЩ 2017 Веселина Сариева: