Аварията, която рано тази сутрин превърна район Тракия в Пловдив в река, трябва да бъде отстранена до 14 часа, каза пред TrafficNews.bg Антон Гълъбов – главен инженер на В и К. Ето какво сподели той пред камерата ни за водното бедствие:

"В 4,30 часа е получен сигнал при диспечера на В и К – Пловдив, за проблем в ЖР Тракия и още в 5 часа са започнати мероприятия по спиране на водоподаването на района, т.нар. изолация на района. Надяваме се, че до 14 часа аварията ще бъде отстранена. Тези тръби са монтирани 70-те – 80-те години, т.е. те са на повече от 30-40 години и материалът във времето започва да се компрометира в частта си най-вече във връзките. Стари водопроводи, това е!"

Благодарение на системата на водоподаване, която е направена на малки кръгове, само няколко блока в района са без вода, това са номерата от 140 до 148.  Водата по улиците около бившия хлебозавод достига до броните на автомобилите, като по-рано сутринта са били залети и тротоарите. Някои от хората в района решиха да се събуят боси и така да се придвижват по улиците, други пък нахлузиха гумени ботуши.

ОБНОВЕНА - 19:10: Аварията е била отстранена, но 3 часа по-късно друга спукана тръба отново заля улиците с вода. Подробностите вижте ТУК

Какво мислят пловдивчани, живеещи в ЖР "Тракия", за това кой ще плаща водата, течаща по улиците и тротоарите, вижте във ВИДЕОТО: