„Питах ги защо не реагират на престъпления, а сега гонят момчета. Искат да ме отведат в районното, при условие че им дадох личната ми карта за проверка”. Това казва задържаният млад мъж на протеста на Околовръстното във вторник следобед. Той бе арестуван заради нарушаване на обществения ред, а в момента, в който полицаите го прибраха в патрулния автомобил, протестиращите го обиколиха и им попречиха да потеглят.  

Читател на TrafficNews.bg ни изпрати клип, в който се чуват различни скандирания на протестиращите, които призовават униформените да пуснат задържания. Заради блокадата се наложило патрулката да излезе от кръстовището на заден ход.

Ето какво казва младия мъж, докато е с белезници в патрулката:

 

Припомняме, жителите на пловдивския квартал Коматево протестираха с плакати "Искаме си пътя" и "1 км равно на 365 дни" заради бавния ремонт на стратегическия път. Хората твърдят, че на "Коматевско шосе" се работи изключително бавно и има много дни, в които работници по трасето няма. За да стигнат до града, всяка сутрин пътуването им отнема около половин час. А линейки или пожари коли до тях нормално не могат да стигнат.

От община Пловдив обясниха, че ремонтът на пътя се е забавил заради открити археологически разкопки. По думите на кмета Иван Тотев под всеки сантиметър от двукилометровото трасе е открита археология. Именно археолозите са забавили ремонта с половин година.

В същото време стотици коли от квартала се опитват да се придвижват по обходния маршрут. Задръстванията сутрин и вечер са ад, разказват хората. Търговските обекти по протежение на улицата пък са пред фалит