Незабавна акция на служители на ОП "Чистота" се провежда в момента на една от най-високите точки в Пловдив - на върха на Бунарджика, видя репортер на TrafficNews.bg

Близо 30 души се опитват да изчистят обидните послания и свастики, изрисувани с червена боя върху паметника на Альоша. Припомняме, че монументът осъмна осквернен и поруган с антисемитски лозунги, фашистки символи и политически провокации. 

Най-вероятно провокативните действия са дело на вандали, целящи да изобличат политическия режим преди 1989 година точно на 10 ноември. 

Лицата и ръцете на изобразените хора на паметника бяха залети с червена боя. На паметника „лъснаха” и надписи: „6 милиона лъжи” и „Захарова е  травестит” .

Огромен пречупен кръст бе изрисуван на една от стените.

Грозната пропаганда не остана незабелязана от десетки пловдивчани, решили да се разходят на тепето. С остра декларация излязоха местните социалисти в Пловдив:

„Настояваме пловдивската местна власт да предприеме всички мерки за охрана и защита на паметника. Осемхилядолетният Пловдив, градът на мултиетническата толерантност и бъдеща европейска столица на културата, е призван да бъде пример за уважение, съхранение и опазване на историята, нейното материално и духовно наследство”, се казва в позицията апел на Градския съвет на БСП-Пловдив.

Според тях това е проява на неофашизъм и той трябва да бъде наказан.