„Видях, когато се разгоря огъня. Имаше пламъци от 2-3 метра нагоре. Страшно беше”. Това разказва бай Панчо, който е обитател на един от имотите във вилната зона „Воден камък” край Хисаря. Той и съпругата му първи видели пожара.

„Гледаш гори и огънят върви от много места и не знаеш откъде да гасиш и какво да правиш”, казва техен съсед.

Силният вятър е разпространил огъня изключително бързо и така пламъците погълнали 7 масивни къщи и три бараки. Наложи се евакуацията на местни жители, единият от които трудноповдвижен.

Подробностите във видеото на ТРАФИК ТВ:

Благодарение на бързата реакция на пожарната, огнената стихия е овладяна преди да засегне други имоти. От съседни сгради са били изведени трима души. Сред тях и трудноподвижен човек. За щастие никой не е пострадал. Щети обаче има.

„Изгоря ми мотоциклетче, зимните гуми на колата, човешко безумие – това е всяка година”, казва собственик на имот в района.

В част от засегнатите вили не е имало хора. Атмосферните условия са затруднили огнеборците. Най-вероятната причина за пожара е човешка небрежност. Голяма част от изгорелите имоти нямат застраховка. През нощта във вилната зона ще остане дежурен екип от пожарникари.