Единствената връзка между булевардите „6 септември” и „Княгиня Мария Луиза” е затворена за преминаване, видя репортер на TrafficNews.bg. До вчера шофьорите, можеха да минат през улиците „Арчарица” и „Орловец”, за да стигнат до един от двата булеварда.

Днес обаче изходът от „Орловец” е затворен, като шофьорите, които използваха този маршрут се налагаше да обръщат колите си. Движението по „6 септември” е изключително натоварено, като тапата от Моста на Адата до бул. „Освобождение” е от сутрин до вечер. В момента само едното платно е отворено, а движението еднопосочно към бившия хотел на Ванко 1.

Припомняме, че до края на годината трябва да приключи ремонта на булеварда. В част от трасето обаче изникна проблем.  

Частник  обжалва премахването на постройката му, непосредствено до магазин Мосю Бриколаж. Земята е общинска, а постройката е продадена преди години. Въпреки това собственикът е обжалвал премахването й. Общината е спечелила на първа инстанция делото, но обжалването й ще се проточи още няколко месеца.  Поради това от „Щрабаг” ще завършат цялото трасе без малка част от кръговото движение до строителния хипермаркет и тротоарите.  Движението ще бъде пуснато, а след завършване на делата и останалата част ще бъде завършена.