Шестима мотористи от Колумбия ще влязат в Глобус на смъртта под купола на легендарния цирк „Балкански”. Ръководителят акад. Александър Балкански ще доведе интернационалната трупа с артисти от 8 държави от 19 октомври до 5 ноември в Пловдив. Този път те ще разпънат шапитото си в зоната до паркинга на спортна зала „Колодрума”.

Тази година Европа се събира под брезентовото небе на цирка ни. Отново ще ги има големите атракциони – „Летящият мотоциклет” и „Гигантското колело на смъртта”, които ще бъдат изпълнени от Велизара и Николай Балкански – двукратен рекордьор на Гинес, разказа акад. Балкански.

В шоуто със свой дебютен номер ще участва и удостоената с Почетния знак на Министерството на културата „Златен век” – еквилибристката Кристина Костова. Ще има лазер шоу, номер във въздушно кълбо, гимнастика на върлина, водно шоу-еквилибър, акробатика на опъната тел и въздушна гимнастика. Екипът на най-големия български цирк се е погрижил в програмата да има и дресура на животни. Руският артист Виктор Крачинов ще покаже номера с котки, Мари и Николай Балкански – с понита, а Светлана Крачинова –дресура на норки.

Представленията са от 16.30 и 19.30 часа през седмицата, а в неделя ще има спектакъл и в 11 ч.