Докога? Докога таксиметровият водач Николай Чучулски ще тормози и изнудва безнаказано жени? Това е въпросът, който TNS.bg задава едновременно на ДАИ, полицията и прокуратурата? Защото точно той е шофьорът на таксито, който днес следобед е довел поредната клиентка почти до припадък.

Жената е взела таксито от паркинга на МОЛ Пловдив и поискала да бъде откарана към Понеделник пазара. Вместо към центъра обаче, таксиметровият шофьор се насочил към …Коматево. На въпросът „къде всъщност отива“, таксиджията най-безцеремонно се обърнал към нея и казал, че тя очевидно не е от Пловдив и не знае, че пътищата са разкопани и че това е най-краткият път до центъра. След като жената му обяснила, че е кореняк пловдивчанка и че е доста добре осведомена кои улици в момента са в ремонт, шофьорът (пак най-безцеремонно) обърнал жълтото возило и минавайки през Гарата, стигнал все пак до Понеделник пазара.

Междувременно на пътничката й направило впечатление, че таксиметровият шофьор спрял брояча и минути преди да стигне, го пуснал отново, като на дисплея изненадващо се появила цифрата 10,33 лв. На автомобила пишело ЕЛИТ, а посочения номер бил 61 99. Само че в автомобила нямало нито радиостанция, нито друг уред за връзка с евентуален колцентър. Все пак читателката ни е била достатъчно наблюдателна, за да види марката на автомобила – „Дачия“ и регистрационния му номер РВ 6474 РH. Само няколко минути бяха необходими на репортерите от TNS.bg да установят кой е собственикът на автомобила. Оказа се че това е стар познайник на трите гореизборени институции, а именно Николай Чучулски. Външният вид на водача напълно отговаря на описанието, дадено от читателката. 

Въпросният таксиметров водач работи без да ползва ефир на някоя от легитимните пловдивски таксиметрови компании. На телефон 61 99 не отговаря нито един превозвач. Ежедневно е на стоянката пред мола. В ДАИ – Пловдив името му е нарицателно тъй като има съставени множество актове по жалби на граждани. Заради нарушения преди време му е бил конфискуван и автомобилът, с който работи. През 2013–та година жалба срещу него бе подала пловдивчанка, която той не искал да свали от колата, тъй като отказала да плати цената от 7 лева за разстоянието от Четвъртък пазара до ресторант „Стадиона“. Въпросната жена скочила  почти в движение от колата.

За да работи, Николай Чучулски използва фирмените регистрации на пловдивския превозвач Мариян Киров. В съдебно дело самият Киров защити Чучулски изтъквайки факта, че въпросният таксиметров водач вози на най-високите разрешени цени в Пловдив, а клиентите се качват без да гледат и после се оплакват.

Веднага след инцидента, нашата читателка се е обадила на 112, а след това се е свързала и с дежурния на Второ районно. От там обаче й обяснили, че няма какво да направят, тъй като нарушението трябвало да бъде санкционирано от ДАИ. Те пък естествено по празниците не работят.

Факт е, че въпреки жалбите и констатираните нарушения Чучулски продължава да работи. И явно нито една от изброените институции не може да го спре.

Получава се един порочен кръг - за да може ДАИ да сакционира нарушителя - те трябва да раполагат с касов бон. Такъв обаче водачът нарушител не издава или издава фалшив. Също така инспекторите нямат право да издирват и задържат нарушителя. От друга страна полицията не се интересува от подобни казуси, тъй като смятат че това е работа на "Автомобилна администрация". И така Чучулски и подобните нему продължават да работят. 

TNS.bg ще продължи да търси отговор от ведомствата, които са оторизирани да следят за нарушения в таксиметровите услуги.

Разказът на жената, докарана до нервен срив четете ТУК!

Парашкева Иванова, TNS.bg