Психотрилър се развива в апартамента на едно пловдивско семейство вече години наред, но скандалът ескалира тази нощ. Oколо 4 часа сутринта баба изхвърля с насилие двете си внучки на улицата. Децата за на възраст 7 и 15 години. 7-годишната Теодора Тодорова е в неизвестност за няколко часа, а кака й Нели Кацарова е с разкъсана риза и в шок от случилото се. 

В малките часове на денонощието, 62-годишната Нели Тодорова става, за да тръгне на работа. Жената работи като кондуктор в пловдивска транспортна фирма по линии №9 и №26. Към 4 часа тя била готова да напусне дома си, в който живеят и двете ѝ внучки - Теди и Нели. Жената започнала да им крещи и насилствено да ги принуждава да напуснат апартамента. Блъснала тийнейджърката, която залитнала и счупила с тялото си вътрешен прозорец към тераса. За щастие момичето е добре, но е изключително стресирано.

Тормозът не приключва до там, тя продължила да упражнява физическа сила и психически тормоз с цел да изгони от апартамента децата, които били първа смяна на училище, където звънецът бие чак в 8 часа. Така къса ризата на Нели и буквално я изхвърля. Момичето бяга в ужас, но успявайки да преодолее първоначалния стрес, тя се връща за да провери какво се случва с малката ѝ сестричка. 

Тийнейджърката заварва апартамента заключен, а не разполага с ключ, тъй като баба ѝ е сменила патрона. Следи от Теди обаче липсват. Ужасена девойката звъни на майка си - 41-годишната Мария, която по това време е извън града. Тя спи при познати, тъй като майка ѝ и баба на децата Нели Тодорова си е изкарала ограничителна заповед срещу нея. 

Как се е стигнало до екшън сцената?

От близо 6-7 години Мария и двете ѝ деца съжителстват с 62-годишната майка на Мария - Нели. Те обитават апартамент, който е бил съсобственост на родителите на Мария, но когато баща ѝ е починал тя и брат и получават идеални части в семейния имот. 

Скоро след нанасянето на Мария, което се състояло по покана на овдовялата майка, проблемите започнали. Бабата непрекъснато влизала в конфликти с майката и двете ѝ деца, тероризирала ги психически и физически. Крещяла, блъскала ги, затруднявала семейния бит по всевъзможен начин и непрекъснато искала пари. Мария разказва, че деляли битовите сметки наполовина, но хладилника пълнила само тя, въпреки че е самотната майка и ѝ е трудно да се справя. 

Скандалите скоро започнали да ескалират, а бабата си изкарала ограничителна заповед срещу щерка си. По думите на Мария, вписаното в заповедта е пълно безумие и е на база скълъпени обвинения, които не са проверени. Не след дълго обаче майката оттеглила искането за ограничителна заповед и четирите жени отново заживели под един покрив. Този сценарий се повторил няколко пъти.

В четвъртък тази седмица, по подадено поредно искане от бабата за ограничителна заповед срещу Мария, полицаи дошли и извели жената и дъщерите ѝ от семейния апартамент. Една нощ майката и двете ѝ дъщери спали на хотел, но следващият ден жената ескортирала до дома двете момичета, за да останат там за уикенда. Мария работи на две места, но трудно закърпва семейния бюджет, който не можела да утежни с още една нощувка в хотел. Тя останала на долния етаж, за да се увери, че въпреки обидите от страна на бабата, тя все пак ще позволи на двете деца да останат в дома си. Така се и случило.

За периода от петък до неделя обаче децата били заключени без храна. Бабата напускала апартамента, за да отиде на работа, но била сменила патрона на апартамента. Наложило се майка им да им носи храна, а децата пускали навързани дрехи с кукичка, за да си я вземат.

После в ранните часове на понеделник се развил и скандалът с насилственото гонене на децата. Оказва се, че след него малката Теди все пак някак си се е озовала на училище, а класният ѝ ръководител заявил, че детето е неконтактно и стои притихнало на чина. 

Потърсихме за коментар бабата Нели, но тя не вдигна телефона. Екипът на TrafficNews.bg е готов да публикува и нейната гледна точка. Междувременно апелираме социалните служби да вземат позиция по случая. 

Житейската драма на семейството е завършен сценарий за психотрилър. Участниците в него майката Мария и дъщеря ѝ Нели се свързаха с репортер на TrafficNews.bg, за да разкажат за ужаса.

Вижте тяхната изповед пред камерата на TrafficNews.bg: