Нова, доста по-различна версия за станалата вчера катастрофа в Прослав, при която лек автомобил “Тойота” блъсна мотоциклет “Сузуки” и пострада 35-годишният му водач, ни разказа участничка в произшествието. Момичето се казва Елена Грозданова и е приятелка на шофьора на тойотата. Тя е пътувала в колата, когато е станала катастрофата. Ето и нейната версия:

"Нашият автомобил наистина предприе ляв завой, но не е отнел предимството и не е блъснал мотоциклета. Ние вече бяхме пресекли пътното платно, само задните гуми на колата бяха все още на него, когато изневиделица ни връхлетя със зверска скорост сузукито. Нашата кола беше завила в локалната отбивка от пътя и моторът се заби във вратата от моята страна. Цялата бях засипана със стъкла. После моторът се завъртя и ни удари със задната си гума.

Тогава видях как мъжът пада на една страна. Според мен той караше с на 100 км в час. Според полицията спирачният му път е бил 30 метра. Той просто не успя да овладее возилото заради голямата скорост, с която караше. Освен това ни направи впечатение, че караше с гуми, които са разрешени за писти - т.нар. сликове. После рабрахме и че няма категория за управление на подобен тип превозно средство. Това е истината, възмутени сме от това, което разпространяват роднините на Васил."

Такава е картината на катастрофата, описана от прекия участник в нея Елена. Припомняме, че по случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ и скоро истината ще излезе наяве.

Васил в болницата