Абсурдна санкция беше наложена на възрастен рибар, уловил 9 килограма и 200 грама риба. За безпрецедентната проверка съобщиха от Централната рибно-опазваща организация. Ето целия текст, както и снимки от "акцията".

"Сутрешен екшън, заплахи с оръжие и опит да бъде прегазен с автомобил член на ЦРОО, заплахи за саморазпеава с член на ЦРОО и риболовен надзорник към ИАРА. Това се случва днес 13.08.2017 към 5.30 сутринта на "Сеннишкия бент" р. Росица. Двама членове на ЦРОО, единият от който риболовен надзорник кън ИАРА решават да отидат на риболов на "Сеннишкия бент" и попадат на бракониер, който токущо излиза от водата с лодка и хрилна мрежа.

Бракониера "бай Марин" е указал съпротива заплашвал ги е с пистолет и се е опитал да избяга ,наш член е проявил невероятна смелост и се е метнал на капака на колата му с цел да го задържи и е успял . На място са извикани екипи на Полиция и ИАРА ,на нарушителя са съставени актове ,лодката ,мрежата 50м. са конфискувани и за съжаление мъртвата риба 9.2 кг е върната във водата. Рибата е предимно от вида Скобар. Благодарим на екипа на Полицията от град Севлиево и екипа на ИАРА от град Габрово за бързото съдействие. Оръжието с което са заплашвани нашите ,членове също е иззето и цевта му имаше зареден газов патрон. Съставен е акт на лицето ,че е без лична карта. Само акта от ИАРА е на стойност 1500лв. за 9кг риба, замислете се сами дали си струва..."