“Когато ме спряха полицаите, удряха по колата, а след като катастрофирах, ме пребиха от бой, бутнаха ме на земята и ме ритаха в лицето и тялото”, разказа пред съда обвиняемият Марин Атанасов - гонкаджията, премазал крака на полицай в Пловдив. В съда стана ясно, че в колата са двама души - 25-годишният неправоспособен водач, чиято алкохолна проба отчете над 0,9 промила, и 19-годишният му спътник. В залата беше и бащата на Марин, който по време на инцидента е бил в Германия. Обвиняемият поиска бащата да бъде разпитан като свидетел, но съдът остави искането без уважение.

Според Атанасов не той е минал през крака на полицай, а полицаят като е ритал колата се е наранил. Адвокат Сузана Алекова поиска домашен арест. Според нея обвиненията са схематични.

Прокурорът по делото поиска най-тежката мярка за Марин Атанасов - задържане под стража. Предстои съдът да се произнесе.

Припомняме, че надпреварата стана по обяд в неделя. Към 12 часа служители на сектор Специализирани полицейски сили подали сигнал за спиране на лек автомобил пежо в района на Централна гара. При приближаването им обаче колата потеглила и се отправила през Сточна гара към ЖР Тракия. Със служебния микробус униформените последвали пежото, в подкрепа се включили и други полицейски патрули.

Около Лидъл в Тракия гоненият автомобил ударил един от служебните автомобили и нанесъл леки материални щети. Продължавайки през Мебелна къща към центъра, до бензиностанция на Найчо Цанов колата се блъснала последователно в две дървета. Задържани са 25-годишният неправоспособен водач и 19-годишният му спътник. 

Пежото и към този момент се намира в тревните площи на тротоара на натовареното трасе. За това сигнализираха пловдивчани в социалните мрежи. Автомобилът е без регистрационни номера, с отворен страничен прозорец и изпотрошена предница.

25-годишният шофьор, Марин Атанасов, освен че е бил без книжка, има зад гърба си солидна криминална история. В досието си той ще добави и причиняване на лека елесна повреда на униформен.

Очаквайте подробности!

ВИДЕОРЕПОРТАЖ: Авел Бялков

Ето го и бащата на Марин...