Напрежение пред болницата в Пазарджик заради тежка катастрофа. При пътния инцидент между селата Братаница и Ветрен дол 18-годишен водач без книжка е загубил управление и се е забил в дърво.

Шофьорът е загинал на място, а спътничката му на 22 години, която се возила на задната седалка, е починала минути след удара. Пристигналите на място лекари констатирали смъртта на младежите, които отскоро били семейство. След като лошата вест обиколила ромската махала, от която са жертвите, над 300 души окупирали пазарджишката болница, за да поискат обяснение от лекарите защо не са спасили близките им. На място са пристигнали 50 жандармеристи и полицаи, които овладели напрежението. Към момента вече ситуацията е спокойна.

Според директора на МБАЛ - Пазарджик д-р Васил Вълчев ситуацията е излязла извън контрол и е имало реална опасност за живота на лекарите.

"За две-три минути пристигат 5 полицейски коли с 25 полицая и с кучета. Не могат да овладеят ситуацията и по спешност пристига и "Жандармерията." Искам да благодаря на органите на реда, които реагираха много бързо, много адекватно и бяха предотвратени всякакви усложнения, които биха могли да се получат между една огромна тълпа над 300 човека и здравните работници", коментира д-р Вълчев.

В момента обстановката е спокойна, но болницата е под полицейска охрана. Човекът, който лежи в болницата, е охраняван също от полицай.