Пловдивчанин се разгневи на кмета на район "Северен"и му написа писмо. По незнайни причини, писмото беше адресирано до редакцията на TrafficNews.bg. Всъщност можем да се досетим защо - хората вече толкова не вярват на властимащите в Пловдив, че предпочитат да поставят проблемите си пред медиите, отколкото директно на тези, от които зависи решаването им. 

Публикуваме писмото на нашия читател, който се е представил като "почетен гражданин на Пловдив", с незначителни съкращения - заради бонтона.

До г-н Ральо Ралев

Пиша Ви, тъй като паркирането на ул. 'Полковник Дрангов' е ужасно!

Хората паркират колите си където намерят за удобно, без да се съобразяват с пешеходците. Винаги има спрели коли върху двата тротоара на улицата. Възрастните хора, майки с колички и деца вървят по пътното платно, тъй като по тротоара няма място за тях от спрели коли.

Моля, разкарайте се по улицата някой ден, за да се уверите! Положението е трагично! Често има разправии между пешеходци и шофьори. Моля, вземете бързи мерки.

Паркът е в ужасно състояние! Много е мръсен! Как да си пускам децата да си играят там? Навсякъде мръсотия и изпопадали клони и дървета!

Читателят ни е придружил писмото си с илюстративен материал. Ето го:

 

Репортер на TrafficNews.bg потърси позицията на кмета на район "Северен" Ральо Ралев. Ето я и нея:

За паркирането на улица "Полковник Дрангов": "Паркирането на тротоара се следи от Общинска охрана. Те са компетентният орган, който може да налага санкции на нарушителите, а не аз и подчинените структури. По отношение на парка: Този парк, за съжаление, е частна собственост. Аз нямам законно право да харча публични средства за почистване и благоустрояване на частни имоти", заяви кметът на район "Северен" пред нашия репортер. 

Така че препоръчваме на нашия читател, който се е подписал само с инициали, той и неговите съседи да потърсят сметка от Общинска охрана защо не си гледат работата. Що се отнася до "частния парк", ще се опитаме да разберем какво е мнението за състоянието му на собствениците и какви мерки смятат да предприемат, за да го променят.